Автомобили

Пътна помощ и какво предлага тя

При проблем с автомобила на пътя е много опасно да се движите и не се препоръчва да продължавате с проблем по автомобила. Когато закъсате някъде и няма какво да направите, за да продължите пътя си, то вие може да потърсите услугите на пътна помощ.

Можем ли да потърсим пътна помощ през нощта?

Повредите по автомобила могат да се случат по всяко време на денонощието и вие трябва да бъдете подготвени и да можете да реагирате. При неспособност да поправите автомобила си сами и е нощно време, то вие спокойно може да се обадите на пътна помощ.

Пътна помощ работи постоянно и без почивни часове и дни. Това означава, че вие може да разчитате на мобилните екипи 24/7. Хубаво е когато закъсате през нощта да сигнализирате на останалите участници в движението, че има аварирал автомобил на пътя.

Това ще донесе сигурност както на другите шофьори така и на вас. Облечете светлоотразителната жилетка, сложете светлоотразителният триъгълник и ако имате нещо, което да издава мигаща светлина, то би било много полезно.

Какво става след като се обадим на пътна помощ?

След като позвъните на пътна помощ ще бъде нужно да съобщите следните няколко неща:

  • кой се обажда;
  • какъв е проблема, поради който се обаждате;
  • къде сте закъсали с автомобила си;

Оператор, който е разговарял с вас ще запише всичко и ще изпрати екипа на пътна помощ, който е на смяна, за да ви бъде оказана помощ. Когато екипа пристигне при вас може да се наложи да взимате решения на място, което не трябва да ви плаши.

Може автомобилът ви да бъде поправен на място, но това не е удачно да се прави през нощта, тъй като е тъмно и ремонта може да отнеме повече време от обичайното. В такива ситуации се взема решение за репатриране до близък сервиз, където да бъде отстранена повредата.

Колко пари ще ни струват услугите от пътна помощ?

Услугите на пътна помощ не са нещо скъпо и не трябва да са фактор при избирането на компания при обаждане за разрешаване на проблем с автомобила.

За основните услуги като подаване на ток се таксуват цени, които започват от 30 лева (при нормално протекли обстоятелства, цената е 30 лв.). За репатриране на автомобил, бус, мотор или друго МПС може да бъдете таксувани с цени започващи от 40 лева.

Цените за поправка на автомобила на място или пък в сервиза на пътна помощ се определя според това каква е повредата, какво трябва да се закупи и направи за поправката. Ще ви бъде издадена фактура, ако работите за компания, за да може да се отчетете пред своят шеф или работодател.

Не правете компромис при избора на пътна помощ! Винаги търсете най-добрата компания, извършваща услуги свързани с пътна помощ. Трябва да останете доволни от поправката, която ви е направена в сервиза на пътна помощ. Това показва, че сервизните екипи са си свършили работата. Бъдете внимателни на пътя и пазете околните!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *