Училища

Средно училище „Димитър Матевски“ 

Средно училище „Димитър Матевски“  – Пловдив е създадено през 1982 година. Училището е изцяло обновено чрез Европейски проект през 2010 г. Извършен е цялостен ремонт и пълно саниране. В учебното заведение  се обучават ученици от  I до XII клас. Училището има много предимства като видеозала, плувен басейн. спортни площадки и ученически стол. Умението на учителите да обучат децата да работят с електронни учебници е от голяма полза в днешни дни. Всяко дете в училището ще получи нужните знания и подход към него!

СОУ „Св. Седмочисленици“

В средно училище „Свети Седмочисленици“ предлагат висококачествено обучение на ниво задължителна и избираема подготовка, като същевременно се работи и в най-разнообразни области на занимания по интереси. Учениците се мотивират, за да мислят креативно при решаването на учебни и житейски казуси, да развиват силните си страни в учебния процес.

СОУ „Св. Софроний Врачански“

През месец април 1984 година на запустяло място започва строителството на замисленото и планирано като най-голямото на Балканския полуостров учебно заведение, под условното наименование „60 класно“ ЕСПУ. По повод годишнината от канонизирането на Софроний епископ врачански, на 11.03.1992 училището се преименува в Средно общообразователно училище „Свети Софроний Врачански“.

СОУ „Черноризец Храбър“

Средно училище „Черноризец Храбър“ е носител на Почетния знак на град Пловдив и район Тракия и е сред най-бързоразвиващите се училища в Пловдив с над 1100 ученици. Благодарение на ръководството училището разполага с отлична материална база- бизнес кабинет, иновативни кабинети по български език и литература, по изобразително изкуство, по история, интерактивни дъски и нови физкултурни салони.

Информация за училищата

НаименованиеСОУ „Димитър Матевски“СОУ „Св. Седмочисленици“СОУ „Св. Софроний Врачански“СОУ „Черноризец Храбър“
Адресж.р. „Тракия“, ул. „Съединение“, №26ж.р. „Тракия“, ул. „Съединение“, №81ж.р. „Тракия“, ул. „Съединение“, №53ж.р. „Тракия“, ул. „Съединение“, срещу бл. №10
Телефон032/682289; 032/6822970882500849032 / 682 450032/ 68 28 49
E-mail[email protected][email protected][email protected][email protected]
Интернет страницаСОУ „Димитър Матевски“СОУ „Св. Седмочисленици“СОУ „Св. Софроний Врачански“СОУ „Черноризец Храбър“