Автомобили

Авариите на пътя нямат почивен ден

Основно в България колите, които се срещат на пътя са втора ръка. Част от тях вече са сменили по няколко собственика, други са нов внос основно от държавите с по-развита икономика, където водачите могат да си позволят по-честа смяна на превозното средство.

Като водачи на вече употребявани автомобили, българските шофьори винаги могат да очакват неприятни изненади по време на пътуване. Колкото и добре да се грижат за колата си, авариите на пътя не са изключени. И не само. Като че ли се случват в най-неподходящото време – през нощта или по време на уикендите, когато всеки е потеглил нанякъде да се откъсне от своето ежедневие.

Как да се измъкнете бързо от неприятната ситуация, в която сте попаднали

Спукана гума, гаснене на автомобила по време на движение, попадане в канавка или в голяма снежна преспа са само част от неприятните инциденти, които могат да се случат на всеки. За да не безпокоите своите близки и да се измъкнете бързо от нелепата ситуация, е най-добре да повикате Пътна помощ.

Пътна помощ БИГ гр. София е на ваше разположение по всяко време на денонощието, както в делнични, така и в почивни дни. Свържете се с тях и оставете всичко в ръцете на опитните професионалисти. Те ще се отзоват максимално бързо, за да ви помогнат да смените гумата или да подадат ток към вашия автомобил, чийто акумулатор вероятно прави проблем.

Понякога обаче авариите са по-тежки и превозното средство трябва да бъде откарано в сервиз. Лицензираните фирми, каквато е и Пътна помощ БИГ гр. София, разполагат със собствен транспорт, с който ще извозят автомобила ви до сервиз, където да се отстрани повредата.

Какви дейности извършва Пътна помощ БИГ гр. София

Като фирма, която е специализирана в отстраняването на аварии по пътя, Пътна помощ БИГ гр. София предлага на своите клиенти следните дейности:

  • автодиагностика на място, за да се установи същността на проблема;
  • отстраняване на леки повреди по автомобила, без да се налага той да бъде откаран в сервиз;
  • репатриране на автомобила до сервиз, когато става дума за тежка повреда;
  • транспортиране на автомобили до КАТ и съдействие при регистрирането им;
  • смяна на гума;
  • подаване на ток;
  • смяна на масло и филтри;
  • подмяна на разни маркучи и съединения, които са се пропукали по време на движение;
  • отдаване на платформи под наем.

Професионализмът и коректното отношение към всеки клиент са гарантирани. Не се колебайте, ако се окажете в ситуация, с която не можете да се справите сами. Свържете се с тях и сами ще се убедите колко бързо ще се отзоват, за да ви помогнат.

Бърза продажба на аварирал автомобил – възможно ли е това?

Чести са случаите, когато повредата се оказва сериозна, а това провокира собственика на автомобила да търси начин да се отърве по-бързо от него. Бърза продажба на аварирал автомобил обаче може да се окаже и невъзможна. Ако опитвате сами, разбира се.

Знаейки състоянието на своето превозно средство, голяма част от водачите предпочитат да се свържат с фирма за изкупуване на автомобили. Ето и какви са предимствата на фирма от този тип:

  • спестявате си времето, което евентуално ще се наложи да отделите на всеки кандидат-купувач, пожелал да направи оглед на автомобила;
  • нотариалното прехвърляне също става изключително бързо;
  • още същия ден след посещението при нотариус, получавате сумата за вашия автомобил;
  • ако колата ви се нуждае от извършване на някакви ремонтни дейности, те се извършват от фирмата, която го е закупила от вас.

Услугата става все по-популярна между водачите, които обмислят продажба на колата си и държат тя да бъде осъществена бързо по ред причини. Независимо дали обмисляте покупка на нов автомобили, или спешно се нуждаете от пари, това е един наистина удачен и изгоден вариант, подходящ за такива ситуации.

Мария Кадрева

Мария Кадрева е автор и редактор на много новинарски сайтове. Български писател с богат опит в автомобилния и правен сектор. Изучавала Стопанско управление в/във Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *