Заведения

Етикет при пушене на наргиле

Наргилето, известно още като шиша или водна лула, е популярна социална дейност, която се радва от векове в културите на Близкия изток и Северна Африка. Въпреки това, тъй като наргилето стана масово през последните години, важно е да сте наясно с правилния етикет, за да осигурите приятно и уважително изживяване за всички участници.

Опознайте основите

Важно е да знаете основите за това как да настроите и използвате правилно наргилето. Това включва разбиране как да напълните купата, как да загреете въглените и още. Ако не сте запознати с тези стъпки, добра идея е да помолите за помощ някой, който има опит.

Шишата е споделено преживяване, така че е важно да се отнасяте към него с уважение. Не боравете с наргилето погрешно и не го използвайте неправилно, внимавайте да не го съборите случайно. Освен това, никога не пипайте маркуча на наргилето по начин, който може да го повреди.

Използването на лулата и след това предаването й на някой друг, без първо да се почисти, се счита за грубо и нехигиенично. Не забравяйте да почистите с влажна кърпа или хартиена кърпа, преди да го предадете на следващия човек.

Не натискайте маркуча и не правете прекалено дълги сесии, тъй като това може да накара другите да се почувстват пренебрегнати. Не забравяйте да подадете лулата на човека до вас, след като сте приключили.

Внимавайте също и къде издухвате дима. Избягвайте да го издишате в лицето на някого или директно на масата. Вместо това, се опитайте да насочите дима си нагоре или към отворен прозорец или вентилатор.

Преди да се включите към пушенето, първо измийте ръцете си, преди да пипате наргилето или да споделяте лулата. Също така избягвайте да пушите, ако сте болни или имате заразно заболяване.

Не смесвайте вкусове

Когато пушите наргиле с други, важно е да се споразумеете за един вкус, на който всички да се наслаждават. Не смесвайте вкусове, без първо да попитате, тъй като това може да развали изживяването на другите.

Поддържайте темите на разговор леки

Тези по вид дейности са предназначени да бъдат социални и релаксиращи, така че е важно разговорът да е лек и приятен. Избягвайте да обсъждате спорни или тежки теми, а вместо това се съсредоточете върху забавлението и опознаването на вашите колеги о приятели.

В заключение, правилният етикет е важен, за да осигури приятно изживяване за всички участници. Не забравяйте да се отнасяте с уважение към наргилето и обстановката. Като следвате тези съвети, можете да имате учтива и приятно прекарване на наргиле с приятели и любими хора.

Източник: nargile.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *