Автомобили

3 стъпки към по-изгодна цена за застраховка гражданска отговорност

Днес можем да постигнем максимума – и комфорт, и изгодна цена, възползвайки се от предимствата на съвременните услуги

Каква е застрахователната сума по застраховка гражданска отговорност? Вероятно всяка година си задавате този въпрос и в стремежа си да осъществявате добър контрол върху текущия бюджет, търсите максимално изгодно решение.

Определянето на цената на задължителната полица обикновено е съобразно вида на автомобила, обема на двигателя, общото тегло, броя места, възрастта на собственика и начина на плащане на премията. Лесно може да я изчислите, доверявайки се на съвременната услуга на платформи като Crediport.bg, където имате безплатен достъп до калкулатор за застраховка „Гражданска отговорност“.

Необходимо е единствено попълване на данните, заедно с тези на возилото, което ще Ви предостави ясна картина за крайната цена при различните застрахователи. Това е стъпка в правилната посока, когато целта е откриване на достъпна стойност на гражданската отговорност. Опцията да сравните актуалните предложения Ви осигурява предимството да сключите полица според параметрите на планираните от Вас средства.

Допълнителен бонус е спестеното време, което не губите в обикаляне на офиси и плащане на място. Преводът за полицата може да бъде осъществен чрез наложен платеж при получаване на документите с куриер.

Примерните шофьори, с поведение на пътя, което не противоречи на законовите изисквания, могат да са спокойни, тъй като имат възможността да получат всички възможни отстъпки за застраховката. Тази пролет компаниите в областта на застраховането предложиха изключително ниски цени за сключване на полици, които беше допустимо да стартират своята валидност на по-късен етап, след около два месеца. Офертите бяха предназначени предимно за масовите автомобили и примерните шофьори с опит зад волана.    

Този въпрос предстои окончателно да се уреди с въвеждането на системата „бонус-малус“, която определя по-справедлива цена на полицата. Изрядните водачи ще плащат с 25 % по-евтина застраховка от стандартната, докато нарушителите с рецидив – няколко стотин процента по-скъпа.

Комбинирайте автокаско и гражданска отговорност, за да си гарантирате изгодна оферта. Трета мярка, която зависи от индивидуалните Ви потребности и приоритети.

Повечето от собствениците на по-нови автомобили включват и автокаско към своя годишен ангажимент за подновяване на полицата, а от своя страна фирмите в бранша им предоставят допълнителни отстъпки. Процентите варират според това дали се заплаща цялата сума еднократно или ще разсрочва във времето през следващите 12 месеца.

Със застраховка „Каско“ внасяте спокойствие за себе си и за семейството си по отношение на евентуално увреждане, кражба или унищожение на автомобила Ви, което при всички случаи е крачка към правилната посока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *