Интересно

Как да забавляваме децата в задния двор?

Ако сте майка или татко, знаете, че може да бъде предизвикателство да намерите дейности, които да занимават децата ви в задния двор. Може да е трудно да се намери нещо забавно, което да не включва време пред екрана или кавги между братя и сестри. Има обаче много възможности, като например детски площадки, батути, лего, пясъчни играчки и още.

Растения, които са забавни за отглеждане

Има много растения, които са забавни за отглеждане, за да занимават децата в задния двор. Можете да ги засадите във вашата градина, на палубата, в контейнери или навсякъде другаде, което би могло да бъде подходящо за засаждане. Някои са лесни за отглеждане, а други не толкова, но не е проблем.

Децата обичат всичко, което привлича вниманието им. Растенията, които растат бързо, са чудесен начин да направите това. Слънчогледът е класическо растение за отглеждане от семена. Предлагат се в различни размери и цветове. Можете дори да засадите слънчогледови семки на закрито.

Невенът е друго растение, което е забавно за отглеждане. Тези ярки цветя могат да бъдат засадени почти навсякъде. Поддържат се лесно и осигуряват целогодишен цвят.

Настолни игри

Настолните игри са забавен начин да прекарате време със семейството си. Те са чудесни за обучение на децата ви на неща като броене, правопис и фини двигателни умения. За по-малките, забавлението може да бъде по-фокусирано върху стратегията и сътрудничеството.

Има разнообразие от игри, които да занимават вашите деца с часове. Някои са лесни, а други изискват малко повече старание. Но независимо от възрастта ви, със сигурност ще има нещо, което да отговори на вкуса на всеки.

Пъзели

Пъзелите за деца са един от най-ефективните начини да забавлявате и занимавате децата си. Те са лесни за редене и могат да се наслаждават на всички възрасти. Тези умопомрачителни предизвикателства, помагат за изграждането на мозъците им и за укрепване на аналитичните им умения.

Пъзелите за деца са идеалното занимание, с което да занимавате вашите малки деца. Използването на пъзел ще позволи на вашето малко дете да упражнява своите изразителни езикови умения и фината си моторика.

Време пред екрана

Eдно средностатистическо дете получава около седем и половина часа време пред екрана на ден. Ако времето на детето ви пред екрана е твърде дълго, то може да страда от нарушения на съня, поведенчески проблеми и лошо здраве.

Педиатри препоръчват последователни, подходящи за възрастта дневни ограничения. Целта е да се установи здравословен баланс. Важно е да запомните, че всяко дете е различно.

Например, петгодишно дете може да се забавлява да гледа документален филм, докато седемгодишно дете е по-вероятно да се раздразни след няколко часа игра на Fortnite.

Караници между братя и сестри

Караниците между братя и сестри са факт от живота на родителите. Те могат да бъдат под формата на физически битки или безобидни спорове. Когато децата ви се карат, е лесно да се почувствате безнадеждни. За да спрете това в зародиш, следвайте някои основни правила: не вземайте страна и не вдигайте шум около това.

Не е тайна, че децата се нуждаят от време насаме с родителите си, за да процъфтяват, но това не означава, че трябва да се отпускат твърде много. Вместо това дайте на всяко дете специално място, което да нарече свое. Може да се наложи да направите компромис с местоположението, но в дългосрочен план това ще се окаже печеливша ситуация.

Въпреки че кавгите между братя и сестри със сигурност не са добре дошли, те могат да бъдат полезни за развитието на социалните умения на вашите деца. Освен това, децата често са нетърпеливи да угодят на родителите си и един малък жест от ваша страна ще помогне много за възстановяване на връзката им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *