Здраве

Как да влезем във форма след празниците

Навсякъде по света и разбира се в България на Коледните и Новогодишните празници се ядат всякакви ястия в големи количества. Всичко това води до натоварване на организма и ние трябва да се погрижим за себе си след тези празници.

Няма човек, който да може да устои на традиционните български и не чак толкова български ястия, които се приготвят, но трябва да знаете, че преяждането с тях вреди изключително много на храносмилателната ни система. В тази статия ще научите как да влезете в прилична форма след всичката храна, която сме приели.

Повече разходки сред природата

Мине ли коледното и новогодишно угощаване и стоене вкъщи ще трябва и да излезем малко сред природата за някоя разходка. Облечете се добре, защото се предполага за студени дни през януари, пригответе не що топло за пиене и нещо малко за хапване.

Отидете някъде където има чист въздух, гора или местност без много хора, разходете се, седнете малко за почивка и така, докато не стане време да се приберете.

Фитнес

Със сигурност фитнесите ще са едни от най-посещаваните места след празниците, тъй като много хора разчитат на тях.
Вземете си карта от фитнеса, който ще посещавате, защото така ви излиза по-евтино за посещение и когато можете- тренирайте. Може да посещавате фитнеса след работния ден, а ако не сте на работа, то може да отидете по всяко време.

Във фитнесите предлагат и тренировъчни програми, от които може да се възползвате максимално. Спазвайте и хранителен режим за още по-голяма ефективност (ако целите такава). Посещаването на фитнеса при големи натоварвания е добре да се прави през ден, за да може организма ви да си почива.

Тренировка на открито или вкъщи?

Тренировката на открито е много ефикасна за влизане във форма! Като съвет можем да ви дадем следните неща:

  • потичайте в някой парк или пък на стадион, където има писта за тренировки на различни спортове;
  • вече в почти всеки град има площадки на открито с фитнес уреди, които са достъпни за всеки и са подходящи за всички възрасти хора;
  • ако работите навън, то това също е вид тренировка, която е както доходоносна, така и полезна за организма;

Тренировките вкъщи не са като тези на открито, защото го няма фактора „чист въздух“. В домашни условия тренировките са по-трудни, защото мотивацията за тях я няма. Ако искате да тренирате вкъщи, то вие може да си закупите лежанка за коремни преси, гири с различни тежина, тренировъчни ластици, степер и още много други неща, с които да уплътнявате ежедневието си и да бъдете в добра физическа и психическа форма.

И храненето е важно!

Заедно с всички тренировки ще трябва и да се храните правилно, за да бъде максимален ободрителния и оздравителен ефект! Яжте повече плодове и зеленчуци и по-малко меса и тестени изделия, които ще ви пречат на храносмилането.

Ако искате да сте във форма след празниците, то вие ще трябва да забравите за часовете прекарани вкъщи и да настроите себе си и организма си за постоянни разходки или тренировки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *