Автомобили

Как лесно да продадем старата кола?

Всеки, който продава старата си кола иска тя да бъде продадена за бързо време, защото не му се чака много. Това обаче рядко се случва, защото предлаганата кола може да не се хареса на всеки, който я види. Точният купувач може да дойде след доста чакане от страна на продавача. Затова в тази статия ще ви покажем няколко лесни начина за продажба на старата и ненужна кола.

На първо място ще сложим продажбата на стара кола чрез компания за изкупуване на автомобили. Този вид продажба става за по-малко от 24 часа. Това осигурява на продавача бързи пари и много спестени часове в разговори с потенциални купувачи. Плюсовете при такава продажба са основно в бързината на всичко, което трябва да стане, но разбира се има и минуси, които не са за подценяване.

компания за изкупуване на автомобили

Най-същественият минус е в парите, които ще получите за автомобила, продаван от вас. Когато го продавате например в интернет, то вие може да му определите една цена и спрямо нея да намаляте и договаряте. При продажбата с компания вие получавате цена и ако не сте съгласни с нея, то няма да бъде взета колата ви.
!!! Ако колата ви не отговаря на изискванията на компанията за изкупуване на коли, то тя няма да бъде закупена от нея!!!

Според мнозина продажбата на кола на части не е добра идея. Това обаче може да се оспори! Продажбата на отделни части може да ви донесе много повече доходи, отколкото продажбата на цяло. Частите могат да бъдат продавани онлайн, в автокъщи, автоморги и други места за изкупуване на автомобилни части. Като съвет тук можем да ви дадем следното-внимавайте когато сваляте частите от автомобила. Дори може да повикате някого, който знае как се разглабя автомобил, за да сте сигурни за всяка една част.

продажба на автомобилни части

Продажба чрез социалните мрежи също е добра идея за тези от вас, които знаят как се борави с тях. Всички знаем, че Фейсбук е най-популярната такава и чрез нея може да се продаде всяко нещо, което искаме. Публикувате автомобила си в няколко групи и дори на вашата стена и чакате някой да ви позвъни или пише.

продажба на кола чрез социалните мрежи

При този вид продажба е хубаво да качите хубави снимки на колата ви и да опишете всичко, което трябва да бъде описано. Може дори да предложите и оглед на място с ваше присъствие, за да могат купувачите да се уверят в изправността на автомобила. Когато някой ви поиска оглед е хубаво да не му отказвате, защото всеки може да бъде купувачът, когото чакате.

Не оставяйте автомобила си на някой тротоар с хартиен лист, на който пише „Продава се“ и цената му. Това много рядко се използва за начин на продажба. По-добре да потърсите друг начин, различен от този, защото ви гарантираме, че така продажбата ще стане много трудно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *