Автомобили

Как лесно да продадем старата си кола?

В днешно време има много търговци на коли, които продават всякакви марки и модели, като по този начин пазара се насища с варианти за избор. Ако искате да продадете старата си колата и разбира се да получите добра сума, удовлетворяваща вашите искания, то вие трябва да бъдете една идея по-иновативни от останалите продавачи.

Като за начало е хубаво да знаете, че колкото повече внимание сте обърнали на подхода, свързан с продажбата и разбира се внимание към подготвянето на колата, то вие ще успеете бързо да финализирате продажбата. Може би се питате как така да бъде обърнато внимание на подхода за продажбата!? Ами ето сега ще разберете:

Неглежирането при качването на обяви забавя процеса на продажба!

Тъй като живеем в много технологично време, то ние почти винаги трябва да качим нещото, което искаме да продадем в интернет пространството, защото там циркулират най-много хора, търсещи различни неща.

Когато сме направили снимки на колата, то вие ще трябва да изберете точните сайтове, които ще продадат колата ви. Обикновено публикуването на коли се прави в сайтове като аутобг, мобиле, олх, фейсбук, базарбг или в други социални мрежи.

Никога не отказвайте среща с потенциален купувач!

При публикуването на обявата е важна да напишете, че сте готови да посрещнете потенциалните купувачи на оглед, който да убеди купувача, че тази кола е за него и заслужава цената си. Ако отказвате оглед на колата, то това може да се тълкува погрешно и хората да си мислят, че вие криете нещо, което колата има като проблем. Всеки отказан оглед от купувач е загубен купувач!

Колата ви трябва да изглежда добре при продажбата

Не е хубаво да публикувате снимки на колата си по сайтовете, ако преди това не сте я привели в изряден и чист вид. Колата ви трябва да изглежда така, както вие бихте я харесали и купили от друг човек. Закарайте колата си на автомивка, за да бъде измита отвън и почистена отвътре. След това е хубаво да поправите някои от проблемите по колата, което ще вдигне нейната пазарна цена. Има и още много неща, които да направите, но тези са основните и по-важни.

Като последен съвет можем да ви дадем следното:

Никога не си позволявайте да пишете неща в обявата за колата, които тя не притежава или пък екстри, които не функционират, защото при един евентуален оглед на колата ще се видят всички тези неща и така продажбата ще пропадне.

Ако имате желание да закупите кола, която е употребявана, то вие може да потърсите услуга за проверкана кола преди покупка и така да бъдете сигурни в покупката.

Ако искате колата ви да бъде в състояние преди продажбата, то вие може да потърсите услугите на компания за компютърна автодиагностика и да изчистите всички натрупани грешки в компютъра на автомобила.

Ако и това не помогне с бързата продажба на колата ви, то има и още един вариант за продажба на колата. Този вариант е чрез компания за изкупуване на автомобили, които ще направят оглед на вашата кола , ще ви предложат най-добрата цена спрямо състоянието и ако вие се съгласите, то вие ще получите парите си още същият ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *