Пътеводител

Места за посещения в град Пловдив

Град на забележителности от всякакъв вид, Пловдив трябва да се види от всеки и да се научи за местенцата в него. Има много забележителности и е ясно, че не може да се посетят всички, но има няколко, които трябва да видите.

Като се каже Пловдив в съзнанието изниква Античния театър на града. Той е може би един от най-запазените такива театри в цял свят. Има сведения от намерени надписи, че театъра е бил построен през 90-те години на I век сл. Хр.

Друга голяма забележителност е Старият град. Той е разположен на трихълмието близо до Небет тепе. През вековете в него са живели много народи и затова има различни строителства и останки, които са намерени през годините.

Квартал Капана със сигурност ще грабне вашето внимание дори и само от снимки видяни в интернет. Квартала се намира в центъра на града и е създаден като средище на занаятчии. Китните улички на квартала носят подобаващи имена като Железарска, Кожухарска, Абаджийска, Златарска и други.

Облечете се подходящо, вземете си необходимите вода и храна и посетете не само тези три места в Пловдив. Града е приветлив и красив. Ако изпитвате затруднения с намирането на някой от обектите може да попитате местните хора или пък в някое магазинче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *