Пътеводител

Интересни места около град Пловдив

Както в Пловдив, така и около него има стотици интересни места, които могат да се обиколят както за уикенда, така и за един ден. Сега ще научите за няколко от тях и къде могат да бъдат видяни.

Караджов камък, намиращ се близо до село Мостово може да бъде посетен много лесно с автомобил. Това светилище е било построено от Траките между 7-и и 6-и век пр.Хр. До самия камък се стига по стълба, която води директно до горната му част и оттам се разкрива панорамно и удивителна гледка.

Чудните мостове са едно от най-уникалните природни образувания у нас. Намират се на 1450м. надморска височина и свързват бреговете на река Дълбок дол. Мостовете са се образували с годините като на тяхно място е имало пещера, която се рушала с бързи темпове.

И като заговорихме за пещери е време и за пещерата Снежанка. Пещерата е била населена около 6-и век пр.Хр. от Траките. Името на пещерата идва от снежнобелия кристал във Вълшебната зала, който прилича на Снежанка. Пещерата е включена и в 100-те национални туристически обекта на България. Трябва да бъде посетена и видяна от всеки минаващ покрай Пловдив!

Може да посетите и много други забележителности, намиращи се около Пловдив. Подгответе се за пътуване и посещение на интересни места, защото тези забележителности със сигурност ще ви изумят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *