Пътеводител

Исторически обекти в град Пловдив

Пловдив несъмнено е град на исторически събития и забележителности, които ще останат винаги в нашата история. В тази статия ще видите няколко местенца, които може да посетите и да научите още нови места за град Пловдив и околностите на града.

На първо място поставяме Регионалният исторически музей на града, който е създаден през 1951 година. В него са запазени и представени културните ценности за миналото на град Пловдив и като цяло на Пловдивския край. В музея има над 60 хиляди експоната, някои от които с много сантиментална стойност.

Лапидариума и крепостните стени на Пловдив

На това място могат да се видят крепостните стени, които са изградени в периода от втори-трети ек до пети-шести век. След това е имало много благоустроявания, за да може да се види това, което е днес. Посетете това местенце, научете за него и си направете красиви и незабравими снимки.

Голямата базилика в Пловдив

Тази базилика е най-големият раннохристиянски храм в България, който се смята, че датира от четвърти век сл.Хр. Базиликата е открита при разкопки през 308-324 година и затова се смята, че тя е сред първите, построени в Римската империя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *