Мода

Разликите между дамски и мъжки сребърни пръстени

Затруднява ли ви идентифицирането на мъжки и женски пръстени? Тази статия ще ви помогне с това. Разликата между мъжки сребърни пръстени и дамските може да бъде толкова голяма, колкото между самите полови. Дамските пръстени обикновено са по-малки и има много разлики в естетиката, значението и материала. Но въпреки различията си, както мъжките, така и женските пръстени имат важни характеристики, които всеки ценител на пръстени трябва да знае.

Нека видим какви са разликите по няколко различни аспекта

Размери

Тъй като мъжете имат по-дебели пръсти в сравнение с жените, мъжките сребърни пръстени се предлагат в малко по-различни размери. Тази разлика може да се установи, като се погледне таблицата с размери на мъжкия пръстен. Пръстените за мъже се предлагат в размери от 8 до 14 или от 9 до 11, докато за жените те се предлагат в размери от 3 до 12 или 6-8.

Разликите между дамски и мъжки сребърни пръстени - размери

Тегло

Теглото е друг аспект, който помага при определянето на разликата. Мъжките пръстени обикновено са по-тежки в сравнение с дамските пръстени. Понякога в една и съща колекция намирате пръстени, които са с различна тежест. Можете да различите с помощта на други знаци на пръстените.

Дизайни

Разнообразието от дизайни е това, което прави задачата за разграничаване на мъжки сребърни пръстени от дамски трудна. И все пак има няколко дизайна, които са направени специално за мъже. Например, ако пръстенът е гравиран, вероятно е от колекция от мъжки пръстени. Освен това самото гравиране може да определи дали пръстенът е мъжки или дамски. Вижте дали шрифтът, използван в гравюрата, е обикновен без стил. Ако отговорът ви е да, то това е мъжки пръстен. И ако отговорът ви е отрицателен и видите стилен шрифт, то това със сигурност е дамски пръстен.

Разликите между дамски и мъжки сребърни пръстени - дизайни

Камъни

Красивият пръстен с камък е онова бижу, което работи еднакво добре и за двата пола. Изработката на полускъпоценни и скъпоценни камъни е това, което прави пръстените красиви. Въпреки това, тези камъни също така маркират разликата между мъжките и женските пръстени. Ако изработката на камък е стилна и се предлага интересен цвят, тогава това със сигурност е дамски пръстен. Освен това червените рубини и гранати, сините сапфири, лилавите аметисти и зелените изумруди са предимно част от женските пръстени. От друга страна, ако видите пръстен с по-семпъл дизайн и приличен безцветен камък, то това е мъжки пръстен.

Сребърни пръстени, подходящи и за двата пола

Халки за палеца

През цялата история сребърни халки на палеца са били носени от мъже и жени. Те са били символ на власт, отдаденост и ангажираност. Те също са били носени за прогонване на зли духове.

Днес пръстените за палеца са се превърнали във важен аксесоар. Те могат да бъдат използвани като начин да подправите стила си и да се разграничите от другите. Предлагат се в много различни размери, форми и материали. Те също могат да бъдат обсипани със скъпоценни камъни и диаманти.

Разликите между дамски и мъжки сребърни пръстени - за палеца

Историята на пръстените на палеца датира от епохата на неолита в Азия. В миналото пръстените на палеца са били носени от кралски особи и благородници. Те са били носени и от вдовици след смъртта на съпрузите им. Те също така са служили като начин да се направи място за нова сватбена халка, ако вдовицата се омъжи повторно.

Традиционни правила за носене на сребърен пръстен

Поставянето на сребърен пръстен не винаги е добра идея. Има традиционни правила, които трябва да се спазват, но всичко е въпрос на личен вкус. Ако търсите най-добрия начин да носите сребърен пръстен, ще искате да експериментирате с различни комбинации. Важно е да имате предвид, че цветът на кожата ви оказва влияние върху избора ви на бижута. Ако имате кожа със студен подтон, ще искате да се придържате към сребро, докато ако имате топъл подтон, може да помислите за злато.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *