Красота

Съвети за лазерна епилация на лицето ви

Независимо дали обмисляте да се подложите на лазерна епилация на лицето си или вече сте я направили, има няколко съвета, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни, че процедурата протича гладко. Освен че трябва да поддържате кожата си чиста от мръсотия и остатъци, трябва също така да избягвате пряко излагане на слънце и кола маска или скубане на окосмяването след лечението.

Избягвайте прякото излагане на слънце

Използването на слънцезащитни продукти след лазерна епилация е страхотна идея. UV лъчите от слънцето могат да увредят кожата ви и да причинят нежелани реакции.

Има много предимства от носенето на широкоспектърен слънцезащитен крем SPF 30+ върху лицето или тялото ви. Този тип слънцезащитен крем може да помогне за предотвратяване на изгаряния и да сведе до минимум риска от хиперпигментация. Ако трябва да излезете от къщата, не забравяйте да носите шапка или козирка и да се покриете с дрехи, за да предпазите UV лъчите от очите и кожата си.

Поддържането на кожата ви хидратирана също ще ви помогне да успокоите лицето си. Важно е да нанесете лосион или крем, който не е мазен и достатъчно нежен, за да избегнете образуването на струпеи. Това ще направи кожата ви да изглежда по-добре и да я усещате по-мека.

Съвети за лазерна епилация на лицето ви - избягване на слънце

Не само е добре да използвате слънцезащитен крем, но трябва да го нанесете обилно върху всяка зона, която ще третирате. Най-добре е да нанесете слънцезащитен крем поне 30 минути преди да излезете на слънце.

Ексфолирайте участъка от кожата, където сте направили лазерна епилация

Независимо дали сте се подложили на лазерна епилация или друг метод за епилация, важно е да ексфолирате зоната. Това спомага за ускоряване на отделянето на третираната коса и осигурява по-гладка повърхност на кожата. Можете да направите това с кърпа или четка за почистване.

Трябва да изчакате поне 24 часа, преди да започнете да ексфолирате зоната, където сте имали лазерна епилация. Ако ексфолирате зоната твърде рано, може да предизвикате дразнене или дори да направите лечението неефективно.

Когато ексфолирате зоната, където сте направили лазерна епилация, трябва да го правите с малки, кръгови движения. Ако сте склонни към врастнали косми, ще трябва да използвате специален продукт. Можете също да използвате гел от алое вера, за да успокоите зоната и да предотвратите дразнене.

Избягвайте скубане или кола маска в деня на лазерната епилация

За разлика от други методи за обезкосмяване, лазерната епилация е трайно решение. То е по-бързо, по-безопасно и по-удобно. Но изисква малко подготовка.

Съвети за лазерна епилация на лицето ви - ексфолиране

Най-добрият начин да се подготвите за лазерно лечение е да използвате подходяща грижа за кожата. Кожата ви е много деликатна след лечение, така че трябва да избегнете влошаване. Също така е добра идея да стоите далеч от слънцето. Трябва да носите слънцезащитен крем с най-малко 30 SPF, за да защитите кожата си от вредните UV лъчи.

Можете да се обръснете в деня преди лечението. Въпреки това, не трябва да се бръснете веднага след процедурата. Това ще запази фоликула непокътнат и ще позволи на лазера да достигне до него по-ефективно.

Обсъдете с козметика лекарствата, които вземате

Приемът на определени лекарства може да увеличи риска от нежелана реакция по време на лазерна епилация. Ако приемате лекарства, не забравяйте да информирате вашия козметик.

Някои лекарства повишават чувствителността на кожата ви към светлина. Те могат също така да повлияят на взаимодействието на вашия лазер с кожата ви. Това може да доведе до нежелани реакции като обриви, мехури и изгаряния.

Съвети за лазерна епилация на лицето ви - лекарства

Ако ви е предписано лекарство, което повишава чувствителността към ултравиолетова светлина, то трябва да се преустанови преди лечението. Това е важно, защото може да ви направи по-чувствителни към лечението.

Вашият козметик може да ви каже дали предписаното ви лекарство е фоточувствително и дали трябва да прекратите приема на лекарството. Трябва също така да се консултирате с вашия личен лекар, преди да се подложите на лечение с лазерна епилация.

Известно е, че някои антидепресанти съдържат фоточувствителни съединения. Ако имате анамнеза за депресия, трябва да говорите с вашия лекар, преди да получите лечение с лазерна епилация.

Някои антибиотици и други локални лекарства могат да причинят фотоалергична реакция. Тези реакции възникват, когато имунната ви система атакува лекарството. Те са по-редки от фототоксичната реакция, но могат да бъдат по-сериозни.

За ефективна лазерна епилация на лице се доверете на Satori Laser.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *