Автомобили

Трябва ли да потърсим помощ при прегледа на кола?

Избирането на правилната кола в днешно време е изключително важно, тъй като на пазара има всякакви марки и модели, от които да се избира. Наблюдава се и тенденция, която сочи за поскъпване на новите и дори на автомобилите втора ръка без да има значение откъде са внесени те.

Правилният избор може да бъде направен с помощта на ваш приятел, колега или пък от компания за предварителен оглед на кола. Вие сами трябва да изберете по кой начин да си помогнете и сега ще ви дадем плюсовете и минусите на различните начини.

Помощта от приятел не винаги може да е пълноценна!

Обикновено приятелите се викат за така наречената морална подкрепа, а не толкова за професионална помощ. Ако и двамата не разбирате от автомобили и от автомобилно устройство, то шанса да се натъкнете на некачествена и повредена кола е голям.

Хубаво е когато приятелят ви има някакви познания спрямо автомобилите, защото ще знае на какво да обърне внимание, какво да пипне по колата, какви въпроси да зададе на продавача и още куп други неща, които ще бъдат във ваша полза.

Тук като най-голям плюс може да се изтъкне това, че няма да давате пари, за да бъде огледана колата, тъй като при другите два варианта, които ще видите се налага да отделите една символична сума за помощта.

Проверка на колата с автосервиз

Ако познавате някого, който работи в автосервиз и най-вече разбира от работата си, то вие сте добре, но ако нямате такива „връзки“ ще трябва добре да изберете точният сервиз за цялостният оглед на колата. Като съвет можем да ви дадем следното- не правете огледа на кола в сервиз, който е избран от продавача, защото това може да бъде подвеждащ ход и да бъдете излъгани.

Поразпитайте в своят квартал за това кой е най-добрият сервиз, на който може да имате доверие при евентуален оглед. Почти сигурно е, че ще съберете доста разногласна информация, но ще трябва да се доверите на някого. Не мислим, че ще ви излезе скъпо да направите огледа в сервиз, но така ще бъде сигурни в състоянието на колата, която купувате и ще карате в следващите години.

Преглед на колата преди покупка с помощта на компания, предлагаща тази услуга

Най-сигурният начин, по който да разберете моментното състояние на колата е чрез предварителен оглед . Когато се обадите на такава компания е нужно да си запазите час за самият оглед, като предоставите адреса, вашият телефонен номер и вашите имена. Обикновено тази услуга струва около 100 лева, но за тези пари ще получите професионално отношение към себе си и безкомпромисен оглед на колата и отношение към нейният продавач. Такъв тип компания дори може да предложи и извършването на компютърна автодиагностика преди покупката, за да знаете в какво състояние е така важната електроника по колата.

Изберете правилният начин за преглед на колата, която искате да купите според вашите виждания и финансови възможности, но знайте, че професионалната помощ е в пъти по-добра от тази на приятел или колега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *