Автомобили

Има ли точна формула за покупка на кола втора ръка?

Смело можем да кажем, че няма точна формула за това как да си купим точната кола втора ръка. Може би по-голям процент е късмета, а именно това дали ще попаднем на съвестен продавач с добра кола за нас. Затова е хубаво преди да купим кола втора ръка да и направим един цялостен оглед, който да ни покаже дали това е точната кола.

Колите втора ръка са много особено нещо, с което трябва да внимаваме когато искаме да си купим, защото както можем да попаднем на някоя много поддържана, така и можем да попаднем на някоя, която е много зле и ще ви вземе всички нерви и пари.

Хватката при покупката на кола втора ръка е да питате за всички, което ви интересува, за да знаете всичко за автомобила, който купувате. Няма от какво да се срамувате когато питате. Дори и да не разбирате пак е добре да питате, защото продавачите не са наясно на какво ниво са вашите разбирания за автомобилите.

Как точно да изберем колата си?

Има няколко основни точки, по които трябва да се водим при покупката на кола- независимо дали тя е нова или пък втора ръка. Ето и точките, които трябва да следвате:

  1. За какво ще се използва колата от вас?
    Ако колата ще я използвате за градски нужди, то тя трябва да бъде малка, икономична и практична. Този тип коли са доста търсени и цените им са доста достъпни. Ако ще използвате колата за работни цели, то вие трябва да потърсите някоя по-голяма, която ще може да събира материалите и работниците, които ще возите.
  2. Какви пари да отделим за покупката на кола втора ръка?
    Това зависи напълно от вашите моментни доходи и от тези, които сте спестили за закупуването на кола. Ако нямате високи доходи, то вие няма нужда да купувате скъпа кола, която е трудна за поддръжка и няма да удовлетвори желанията и нуждите ви. Купете кола, която ще може да поддържате докато я карате и няма да се чудите как да я поправяте и поддържате.
  3. В какво състояние е колата?
    Кола в лошо състояние е добре да не купувате, защото след покупката ще трябва да отделите още средства за поправката на това, което има нужда от такава. Обикновено тези коли втора ръка са евтини и често подмамват купувачите, които търсят евтина кола.

При добро състояние на колата, то тя разбира се ще струва повече пари, но ще си заслужава покупката. Ако описанието на автомобила е твърде „цветно“ и има много описани екстри, то вие трябва да проверите това. Всичко, което е написано в обявата е добре да се убедите, че го има!

За вашите нужди:

При нужда от помощ при покупка на кола втора ръка, вие може да потърсите помощ от компания за предварителен оглед на кола преди покупка.
След покупката на автомобил втора ръка е добре да направите компютърна автодиагностика, която да ви покаже моментното състояние на автомобила и всички грешки, които трябва да бъдат изчистени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *