Красота

Поларени якета – леки, топли и удобни

Поларените якета са много популярни. И това е съвсем логично, защото те са не само много меки на допир, приятни, удобни, но и топлят чудесно. Да разберем защо това е така.

Изолационен слой

Изолационният слой на облеклото представлява въздушна междина между термо бельото и външния слой, който предпазва от валежи и вятър. Този среден слой е предназначен да задържа топлината, която тялото ни може да загуби при хладно време. И в същото време трябва да отстранява влагата, която се отделя от тялото.

Като втори изолационен слой се използват леки поларени якета. Те са много удобни и универсални.

Универсалността на поларенитеякете се крие във факта, че те могат да се носят като втори слой или като връхни дрехи. Така имате две якета в гардероба си за цялата година. 

Характеристики и предимства на полара

Поларът е модерен заместител на вълнените пуловери. Синтетичният, изкуствено създаден материал изпълнява отлично затоплящи функции, защото топлият въздух се задържа добре между влакната на руното, изработено от хидрофобни влакна. 

Най-впечатляваща е способността на тази материя да пренася активно влагата от термо бельото до горния слой. Именно за това свойство той е избран като материал за производството на облекло от втори изолационен слой.

Дрехите, направени от полар, са много по-леки. И това е една от причините те да са много популярни сред туристите, тъй като заемат по-малко тегло в екипировката.

Якетата от полар се почистват лесно. Не се изискват гладене. 

Освен това тази материя е хипоалергенна и подходяща както за възрастни, така и за деца.

Много хора обичат поларените якета заради тактилните усещания. Те са приятни на допир, което е един важен психологически фактор, който влияе както върху популярността. Усещането за уют, мекота, топлина ни е толкова скъпо, още от детството, че винаги ни изпълва с благ комфорт. Такива якета са особено полезни в мразовитите есенни дни, когато душата търси топлина, домашен уют и настроение. Купувате яке от полар за къмпинг, но в крайна сметка го носите през всички дни от седмицата! Това една наистина изгодна оферта, която не остава недооценена.

Така че, радвайте се и се наслаждавайте на топлината на вашето поларено яке, защото, когато го облечете, нито един мразовит ден вече не представлява заплаха за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *